Top 10 pictori - cei mai renumiti din toate timpurile

 

Top 10 pictori - cei mai renumiţi din toate timpurile

 

Pictura este o artă veche care, de sute de ani, oferă o modalitate de exprimare a emoţiilor, credinţelor sau ideilor. De-a lungul mileniilor au fost realizate mii de picturi, iar dintre acestea, un număr relativ mic a devenit cunoscut publicului larg ca fiind opere clasice atemporale.

Care sunt primii 6 pictori renumiţi din toate timpurile şi care sunt tablourile lor cele mai reprezentative? Este extrem de dificil să îi alegi pe primii 6 pictori, cei mai renumiţi din toate timpurile, dar în acest articol vom încerca să facem acest lucru. Am preferat să îi alegem pe cei care au avut contribuţii considerabile şi de durată la evoluţia artei şi care şi-au pus amprenta asupra unui anumit stil.

Articolul este util celor care descoperă acum pictura pe numere şi vor să afle mai multe date despre piesele pe care le-ar putea realiza. Astfel ei vor putea alege să reproducă un tablou renumit al unui anumit pictor reprezentativ pentru stilul său sau un tablou renumit pentru curentul căruia îi aparţine. 

Vincent Van Gogh (1853 - 1890)

Pictor postimpresionist olandez cunoscut şi ca pictorul cu o singură ureche care a vândut un singur tablou în timpul vieţii, Vincent Van Gogh este renumit pentru mai multe picturi precum Floarea Soarelui sau Noaptea Înstelată. 

Noaptea Înstelată a fost pictată în 1889 când Vincent era la azilul din Saint-Remy unde se află pentru tratament. Acest tablou pare să reflecte starea lui mentală şi emoţională extrem de tulbure la acea vreme. Cerul nopţii pare să prindă viaţă în vârtejuri şi spirale aplicate pe pânză frenetic. Imaginea pare izvorâtă din yin-ul şi yang-ul demonilor personali ai lui Van Gogh, dar şi din admiraţia lui pentru natură.

 

Rembrand van Rijn (1606 - 1669)

Rembrand, sau Maestru Olandez, este unul dintre cei mai mai pictori, admirat şi în prezent pentru realismul sau vibrant. Printre picturile sale celebre se număra Mireasa evreiască şi Furtuna Marii Galileii. 

Rembrand a pictat tot, de la scene de gen, până la peisaje şi picturi istorice şi mitologice de dimensiuni mari. Pentru cea mai mare parte a secolului al XVII-lea, Rembrand a fost forţa dominantă în arta olandeză. Tehnica sa magistrala de utilizare a luminii, precum şi abordarea rafinată şi expresiva a picturii îl menţin printre favoriţii iubitorilor de artă contemporani. Dacă vrei să îţi faci o imagine cât mai clară despre operele lui, trebuie să vezi portretele şi ilustraţiile din Biblie care se pot admira la Rijkmuseum, Muzeul Metropolitant de Artă şi Galeria Naţională din Londra. 

 

Michelangelo (1475 - 1564)

Sculptor, pictor şi arhitect renascentist, Michelangelo domină lumea artei peste veacuri. Picturile sale celebre includ tavanul Capelei Sixtine. Cu toate că Michelangelo se consideră sculptor, poziţionarea lui în această listă dovedeşte adevăratul său geniu. Chiar dacă au supravieţuit doar câteva dintre picturile lui, cele rămase sunt considerate ca fiind cele mia bune din lume. Capacitatea lui de a stăpâni pictura frescelor şi de a le aduce la un nivel superior este evidentă în Tavanul Capelei Sixtine, dar şi în Judecată de Apoi care inspiră artiştii din întreaga lume chiar şi astăzi. Michelangelo poate fi admirat în Muzeele Vaticanului şi în Galeriile Uffizi. 

 

Pablo Picasso (1881 - 1973)

Pablo PIcasso este un pictor cubist modern de origine spaniolă, renumit pentru Guernica, Bird of Peace şi Les Demoiselles d'Avignon. Pictat în 1907, Les Demoiselles d'Avignon este considerată o pânză care a inaugurat epoca modernă, rupând decisiv tradiţia picturii occidentale reprezentativă la acea vreme. Pictura include aluzii la măştile africane pe care pictorul le văzuse în muzeul etnografic din Paris. 

De asemenea, compoziţia face referiri la Viziune Sfântului Ioan a lui El Greco, tablou care se poate admira în prezent în Muzeul Metropolitan de Artă. Tabloul reprezintă, de fapt, prostituate aflate într-un bordel din Barcelona, locul natal al artistului. 

 

Johannes Vermeer Vermeer (1632 - 1675)

Este un pictor olandez specializat în pictura de gen şi reprezentări vibrante ale naturii moarte. Tablourile sale celebre includ View of Delft, Girl With a Pearl Earring și The Milkmaid.

Girl With a Pearl Earring este un studiul realizat de Johannes în 1665 despre o tânără şi este uimitor de real, vibrant şi modern, putând fi asemănat cu o fotografie. Încă se vorbeşte despre faptul că Vermeer ar fi folosit un dispozitiv pre-fotografic numit cameră obscură, pentru a crea această imagine.

Chiar dacă există unele speculaţii că ar fi servitoare lui, identitatea femeii din tablou este încă necunoscută. Vermeer a reprezentat-o privind peste umăr în încercarea de a stabili peste secole o legătură intimă cu privitorul cu care încearcă să îşi întâlnească privirea. Tehnic vorbind, acesta nu este un portret, ci un exemplu al genului olandez numit trinie. De fapt, este o natură moartă a trăsăturilor faciale care nu urmăresc reproducerea asemănării cu modelul.

JMW Turner (1775 - 1851)

Este un pictor britanic cunoscut ca precursor al artei moderne. Inspirându-se din pictura tradiţională neoclasica, Turner a adus în opera sa realismul, lucru inedit la aceea vreme. Prin mii de acuarele şi picturi în ulei, el a experimentat metode noi de a surprinde lumina şi culoarea. Cel mai impresionant tablou al său este Fishermen at Sea pictat în 1796. 

Paul Cezanne (1839 - 1906)

Paul Cezanne este un pictor reprezentativ postimpresionist care s-a remarcat printr-o abordare inovatoare a perspectivei, paleta de culori vii şi aranjarea meticuloasă a picturilor în forme geometrice. De fapt, înclinaţia lui către descompunerea formelor şi folosirea tonurilor îndrăzneţe i-au atras numele de precursor al cubismului. Cel mai cunoscut tablou al lui Cezanne este Mont Sainte-Victoire pictat în 1895. 

Claude Monet (1840- 1926)

Picturile care reprezintă mediul înconjurător şi studiile sale despre timp şi lumină fac din Claude Monet unul dintre cei mai iubiţi pictori impresionişti. Pictura sa Impression Sunrise din 1872 este creditata ca fiind cea care a lansat întreagă mişcare artistică, iar seria sa de nuferi cu peste 250 de iteraţii este reprezentativă pentru moştenirea pe care a lăsat-o. 

 

Mary Cassatt (1844 - 1926)

Marry Cassatt a avut un rol semnificativ în modelarea mişcării impresioniste. Artista americană a depăşit graniţele prin culori luminoase şi linii inovatoare, fiind renumită pentru subiectele care tratează tema mamelor şi a copiilor. Reprezentările ai au redat chiar şi cele mai obişnuite momente ale maternităţii şi au revoluţionat lucrurile la vremea aceea. Unul dintre cele mai cunoscute tablouri ale ei a fost pictat în 1893 şi se numeşte The Child's Bath

Nu uita! PROMO 3 + 1 GRATIS la picturi pe numere sau goblenuri cu diamante. Promotia se activeaza automat cand ai 4 produse in cosul de cumparaturi.