Sfaturi pentru prima ta Pictură pe numere

Sfaturi pentru prima ta Pictură pe numere

 

Pictura pe numere a apărut pentru prima dată în 1951, având un succes deosebit. De atunci și până în prezent, tot mai mulți oameni optează pentru astfel de picturi, mai ales cei ce-și doresc să picteze, dar nu dispun de calitățile necesare unui pictor. Cu ajutorul unui tablou după numere, vei reuși să pictezi un peisaj din natură, un oraș, un animal ori o imagine fantezistă, ca un adevărat profesionist.

Pictura pe numere este ideală pentru oricine, de la cei mai mici, până la bunici. Nu contează vârsta, ci doar dorința de a picta. Această activitate va aduce bucurie, împlinire, stimă de sine ridicată și va fascina pe toată lumea. 

Ce este pictura pe numere și de ce este potrivită pentru începători?

Pictura după numere reprezintă o imagine împărțită în forme, fiecare formă fiind marcată cu un număr, număr ce corespunde unei culori. În funcție de numărul din formă, alegi culoarea acrilică corespunzătoare și-ți lași pensula să se contopească cu pânza. După ce ai terminat toată pânza de pictat, va rezulta un tablou pe care îl poți agăța pe perete sau face cadou cuiva drag. 

Pictura pe numere este ideală pentru începători deoarece îți va putea dezvolta capacitatea de atenție, concentrare și imaginație. Vei putea analiza un anumit subiect, analiza culorile și te vei focaliza spre aspectul final al picturii. Deși la început activitatea ți se poate părea monotonă, în timp ce pictezi, imaginea va începe să prindă contur, iar dorința de a termina tabloul cât mai repede, va fi de nestăpânit.  

Care sunt pașii ce trebuie urmați pentru prima pictură pe numere? 

Ca și începător, trebuie să știi să îți organizezi spațiul de lucru. Așează-te într-un loc unde să nu fii deranjat, pregătește pânza, vopseaua, pensulele și un pahar cu apă la îndemână.

Așează pânza pe un șevalet, dacă dispui de unul, sau pe masă. Privește cu atenție detaliile, urmărește formele și numerele și potrivește-ți numerele de pe vopsea cu cele de pe pânză.

Începe să pictezi cu o singură culoare, începând cu suprafețele mai mari, urmând cele mici apoi. Cum ai terminat cu o culoare, spală bine pensula, șterge-o și treci la următoarea. 

După ce ai terminat de pictat toată pânza, las-o să se usuce și cu ajutorul unei rame și a unor cleme metalice, agaț-o pe perete. 

Ce articole ai nevoie pentru prima ta pictură pe numere? 

Dacă ai decis să te apuci de un tablou după numere din varii motive, trebuie să știi că ai nevoie de câteva articole indispensabile pentru a duce la bun sfârșit capodopera. 

În primul rând ai nevoie de un kit pictură pe numere. Acesta va conține o pânză din bumbac cu desenul conturat, pânză întinsă pe o ramă din lemn, tuburi cu vopsea acrilică ce nu trebuie amestecată cu apă, 4 pensule de dimensiuni diferite, o coală tip ciornă de hârtie pentru a exersa pictatul înainte de a picta pe pânză și cleme metalice pentru a agăța tabloul pe perete după terminarea lui. 

Un șevalet îți va fi de mare ajutor în momentul pictatului, iar un pahar cu apă curată este absolut indispensabil pentru curățirea pensulelor de vopsea. 

Îți mai lipsește doar puțin timp liber și o stare de spirit potrivită. Dacă beneficiezi de toate aceste articole și accesorii, poți începe să pictezi primul tău tablou pe numere. 

Sfaturi de care să ții cont atunci când pictezi primul tău tablou pe numere

Înainte de a începe să pictezi, trebuie să te asiguri că dispui de un suport adecvat. De regulă, pictorii folosesc un șevalet pentru o postură corectă a corpului în timp ce pictează și pentru a le fi mult mai ușor în aplicarea vopselei pe pânză. 

În lipsa unui șevalet, un birou sau o masă poate fi de asemenea utilă. Singura regulă este să-ți poți menține o poziție a corpului corectă pentru a evita ulterior durerile de spate. 

Înainte de a te apuca de orice operațiune de pictat, pregătește un pahar cu apă. Scufundă pensulele în el preț de câteva minute înainte de folosire. Totodată, acesta îți va fi de mare folos în momentul spălării pensulelor. De asemenea, o cârpă uscată, curată, este necesară pentru uscarea lor. 

Spălarea pensulelor este deosebit de importantă de fiecare dată când schimbi culoarea, pentru a evita combinarea culorilor. Când folosești culori închise, spală pensula cu mai multă atenție și usuc-o cât de bine poți.

Nu introdu toată pensula în tubul de vopsea, ci doar vârful. Vei evita în acest fel acumularea vopselei pe pensulă, vopsea ce ulterior se va scurge pe pânză, stricând tot aspectul tabloului. 

Apa din pahar este recomandat a fi schimbată la folosirea a aproximativ 5 culori. Dacă folosești consecutiv culori închise, apa se va murdări mai repede, iar pensulele nu vor fi curățite corespunzător. Așadar, mare atenție! 

Vopseaua acrilică nu necesită diluare cu apa. Culorile se vor estompa și își vor pierde din intensitate și luciu. 

Dacă ți se pare că vopseaua din tub este prea vâscoasă și dorești să devină ceva mai fluidă, cu ajutorul unei pipete, pune o picătură sau două de apă în tub și amestecă energic. 

Închide întotdeauna capacul tubului după ce ai terminat de folosit o anumită culoare pentru a evita întărirea vopselei. 

Începe să pictezi mai întâi formele mai mari ale pânzei, îndreptându-te apoi către cele mai mici. Pornește din partea de sus a tabloului pentru a nu atinge cu podul palmei ceea ce tocmai ai pictat. Pe măsură ce înaintezi spre partea de jos a pânzei, zona de sus se va usca, evitând înlăturarea vopselei prin ștergere. 

Una dintre regulile unei picturi pe numere constă în folosirea inițială a culorilor deschise, urmate apoi de cele mai închise. În acest fel vei putea acoperi mai ușor ieșirile din contur și micile imperfecțiuni. 

Dacă ai ales o culoare, pictează toate zonele aferente acelei culori, înainte să treci la următoarea. În acest fel vei putea să-ți cureți pensula în timp ce vopseaua tocmai aplicată, se va usca înainte de a trece la următoarea.  

Pentru a nu te abate de la contur, pentru că micile detalii chiar fac diferența, în spațiile largi folosește o pensulă mică pentru trasarea conturului, iar apoi umple întreaga zonă cu o pensulă mai lată. 

Dacă ți se pare că nu ești suficient de pregătit sau ai emoții, înainte de a te apuca de pictat pe pânză, folosește coala de hârtie tip ciornă cu conturul desenat pentru exercițiu, iar pentru orientare folosește imaginea de pe cutia produsului sau cea din site (imaginea din site o găsești căutând codul produsului). 

Pentru un aspect mai îngrijit și pentru a estompa indicatorii numerici, după ce ai terminat de aplicat primul strat de vopsea, lasă pânza să se usuce bine și apoi aplică un al doilea strat. 

Dacă una dintre formele conturate pe pânză nu are numerotat niciun număr, caută tubul de vopsea ce nu are scris nici un număr pe el. Acela se va potrivi în forma respectivă. 

În cazul în care anumite culori necesită a fi combinate, încearcă să păstrezi puțină vopsea în tub pentru corectarea imperfecțiunilor la final. De asemenea, amestecă culorile între ele cu ajutorul unei scobitori. Scobitorile pot fi folosite și pentru umplerea zonelor extrem de mici de pe pânză. 

Distrează-te! O pictură pe numere înseamnă un moment de relaxare, câteva ore acordate ție, timp în care ești singur și meditezi asupra ta. Îți vei dezvolta imaginația, noi abilități, capacitatea de concentrare și vei reuși să scapi de stres, tabloul pe numere fiind o excelentă metodă creativă de relaxare.

In Decembrie, luna cadourilor, ai PROMO 4+1 GRATUIT la Picturi pe numere si/sau Goblenuri cu Diamante. Promotia se activeaza cand ai 5 produse in cosul de cumparaturi.