Beneficiile picturii pe numere

 

Pictura pe numere este o tehnică specială de pictare a tablourilor cu vopsea acrilică pe pânză sau carton. Iar rezultatul obținut va fi cu adevărat unul impresionant, putând agăța tabloul pe perete, pentru a fi admirat de toți sau poate chiar să fie oferit ca și cadou unei persoane dragi. Mai mult, această tehnică de pictură a devenit din ce în ce mai populară, în special datorită beneficiile pe care le aduce, atât copiilor, cât și adulților.

Primul kit de pictură pe numere a fost realizat în anii 1950. Creatorii săi au fost tânărul artist american Dan Robbins și prietenul său Maks Klein, care au produs vopsele acrilice. Ideea a fost primită cu brațele deschise și, după doar 3 ani, peste 12 milioane de exemplare s-au vândut în Statele Unite, dar acest hobby a ajuns și în Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Germania și Norvegia. Iar acum oricine se poate bucura de această activitate relaxantă cu numeroase beneficii.


Ce este pictura pe numere?

Pictura pe numere seamănă foarte mult cu cărțile de colorat pentru copii, cu numere individuale, care trebuie colorate cu aceleași creioane sau vopsele. Metoda este foarte asemănătoare – toată distracția este că zonele marcate cu un anumit număr pe pânză trebuie să fie pictate cu aceeași vopsea acrilică. Un kit pictură pe numere include o pânză, un cadru de lemn, vopsea acrilică, pensule de dimensiuni diferite, cleme metalice pentru agățarea tabloului. 

Să te distrezi cu pictura oferă o bucurie evidentă. Și nici nu trebuie să îți faci griji cu privire la lipsa abilităților artistice, pentru că tot ceea ce trebuie să faci este să pictezi în spațiile cu numere cu un anumit tip de vopsea. 

Primul și cel mai simplu mod de a picta pe numere este să alegi în primul rând cele mai mari perimetre ale tabloului, de la cel mai mare la cel mai mic, și apoi trebuie să completezi și spațiile mai mici și elementele din prim plan.

Numerele de pe pânză corespund numerelor de pe recipientele de vopsea, tot ceea ce trebuie să faci este să pregătești un recipient cu apă, care va fi utilă pentru curățarea pensulelor și un șervețel pentru a le usca. Și tot ceea ce îți mai rămâne de făcut este să te apuci de treabă și să te bucuri de toate beneficiile pe care această pictură pe numere le aduce.


Află care sunt beneficiile picturii pe numere

Pictura pe numere este, înainte de toate, o formă originală de petrecere a timpului liber și de relaxare. Această activitate nu numai că va calma mintea, dar îi va învăța pe copii și adulți acuratețea, precizia și atenția la detalii. Iar unul dintre cele mai evidente beneficii este bucuria care apare după o muncă bine făcută. 

Tot ceea ce vei primi într-un set de pictură pe numere este suficient pentru a crea o operă de artă individuală. Și tot mai mulți oameni încep să aprecieze acest mod de a-și petrece timpul liber. De ce? Ei bine, aceste picturi au multe avantaje care le fac populare.

  • Combaterea stresului

Pictura pe numere se numără printre cele mai eficiente moduri de a lupta împotriva stresului. Acest tip de activitate relaxează, calmează nervii și îți permite să te detașezi de problemele de zi cu zi. Datorită acestui lucru, este mai ușor să obții armonia interioară și echilibrul între inimă și minte. În plus, pictarea imaginilor este o modalitate excelentă de a-ți exprima propriile emoții, gânduri, sentimente, vise și speranțe.

Iar identificarea și exteriorizarea stărilor mentale ale cuiva – inclusiv a celor negative – le permite să fie clarificate și controlate. În același timp, merită subliniat faptul că pictura este considerată una dintre cele mai bune și mai eficiente terapii care ajută la rezolvarea multor probleme emoționale.

  • Dezvoltarea imaginației și răbdării în cazul celor mai mici

Copiii sunt poate cei mai atrași de această lume a culorilor, iar seturile de pictură pe numere copii sunt create pentru a le permite celor mai mici să le avânte în lumea culorilor, emoțiilor și ideilor inovatoare, putându-i ține ocupați ore întregi. 

Această activitate îi va ajuta pe copii și să se concentreze, să învețe să aibă răbdare și să acorde atenție detaliilor, iar la final să se bucure de propria operă de artă, pe care o pot expune pe peretele din camera lor.

  • Îmbunătățirea abilităților motorii

Abilitățile motorii sunt printre primele îmbunătățite atunci când se alege această activitate. Iar acest lucru este și mai important în cazul copiilor, dar nu numai. Conexiunile cerebrale care se dezvoltă în timp ce se pictează un tablou folosind această tehnică sunt asemănătoare cu cele utilizare în timpul dezvoltării abilităților de a cânta la un instrument muzical.

  • Creșterea abilităților mentale

Îmbunătățirea abilităților motorii este un avantaj important, dar nu este cel mai important. Acest tip de activitate artistică stimulează ambele emisfere ale creierului să funcționeze – cea stângă este responsabilă de aspectul logic și rațional, iar cea dreaptă este responsabilă de emoții și creativitate. Prin urmare, pictura pe numere sporește concentrarea, stimulează imaginația, dă un impuls creativității, învață meticulozitatea, acuratețea și atenția la detalii. În acest fel se dezvoltă abilități care sunt utile și în alte aspecte ale vieții de zi cu zi.

  • Pictura ca terapie adecvată

Numeroase probleme de natură psihologică pot fi rezolvare prin artă. Iar pictura pe numere este una dintre modalitățile pe care psihoterapeuții le folosesc în cazul unor pacienți cu probleme în rezolvarea conflictelor, probleme de comunicare sau dificultăți de exprimare.


Modele de pictură pe numere – ce poți alege?

Pentru ca motivația pentru un astfel de hobby să nu înceteze, merită să alegi întotdeauna o imagine cu o temă care îți place în mod deosebit. Motivează-te prin faptul că, după ce tabloul este terminat, îl vei putea agăța ca decor în dormitor sau camera de zi și astfel te vei putea bucura de o operă de artă creată de propria ta mână. Sute de modele cu teme diferite pot fi găsite de obicei în magazinele de specialitate.

Fiecare pictură pe numere se caracterizează printr-un nivel diferit de dificultate, ceea ce permite oricui să aleagă un set specific pentru abilitățile individuale. Datorită acestui fapt, oricine poate deveni un artist, chiar și fără o abilitate specială. Iar satisfacția de a crea propriul tablou și de a-l admira pe perete este enormă. În același timp, trebuie subliniat faptul că, la fel ca și gradul de dificultate, tipurile de picturi sunt foarte diverse, de la picturi pe numere cu natură moartă și până la pictura pe numere icoane sau portrete.

De la peisaje impresionante până la imagini cu flori și animale, toți cei care vor să își ocupe timpul cu acest tip de activitate au la dispoziție o selecție uriașă de diferite picturi. 

Poți surprinde imaginea unui lac într-o zi de toamnă, viața aglomerată pe străzile Londrei sau imaginea impresionată a Turnului Eiffel, libertatea unei păsări mici pe creanga unui copac sau îți poți exprima sentimentele de iubire. Doar lasă-ți liberă creativitatea cu aceste kituri distractive și frumoase de pictură pe numere dimensiuni mari și creează tablouri frumoase pentru a le folosi ca decorațiuni pentru casă.

După cum se poate vedea, începutul aventurii cu pictura pe numere este foarte ușor. Este suficient să cumperi câteva accesorii necesare, precum și să găsești un tablou cu povestea potrivită și cu siguranță oricine își va putea dezvolta pasiunea pentru acest hobby inspirator și foarte antrenant. Căci pictura este o formă grozavă de relaxare și o modalitate de a-ți regenera mintea.

 

 

Nu uita! PROMO 3 + 1 GRATIS la picturi pe numere sau goblenuri cu diamante. Promotia se activeaza automat cand ai 4 produse in cosul de cumparaturi.