Aranjare tablouri pe perete in stil feng shui – tips & tricks!

Aranjare tablouri pe perete in stil feng shui – tips & tricks! Detalii de care trebuie sa tii cont 

Desingul casei tale nu ar fi complet fara integrarea tablourilor care sa ofere un plus de rafinament locuintei. In plus, daca esti pasionat de pictura sau diverse activitati creative (mandale, goblen), ar fi pacat sa iti tii opere de arta ascunse in dulap, in loc de a le oferi spatiul necesar pentru a se face remarcate. In plus, vei pierde ocazia de a da locuintei un aer original, cu puternice accente personale.

 

Aranjare tablouri pe perete in stil feng shui – tips & tricks:

Daca nu ai resursele necesare pentru a apela la un profesionist care sa te asigure ca vei face o aranjare tablouri pe perete perfecta, atunci nu trebuie sa renunti la idee. Expunerea tablourilor - fie ele pictate, fie goblenuri cu diamante – este simpla, daca tii cont de cateva reguli simple.

Iata de ce trebuie sa tii cont pentru o schema de aranjare tablouri pe perete demna de un profesionist:

 

  • Distanta de la pamant – pentru aranjarea tablourilor pe perete, trebui sa tii cont de distanta la care le vei agata. Aceasta ar trebui sa fie de aproximativ 150 cm de la podea la centrul tabloului sau a goblenului, astfel incat sa poata fi privite si admirate cu usurinta. Un alt motiv pentru care este bine sa expui tablourile la aceasta inaltime este faptul ca o distanta mai apropiata de podea ofera o ambianta mai coeziva, formele si culorile cuprinse in operele de arta vor ”dialoga” mai bine cu formele și culorile mobilierului si tesaturilor din locuinta. Daca vrei sa decorezi cu tablouri un spatiu de langa usa de la intrarea in locuinta sau intr-una din camere, atunci este de preferat sa dispui marginile ramelor paralel cu marginea usii;

 

  • Camera – in functie de camera, trebuie sa alegi tipul si modul de aranjare a tablourilor pe perete. Astfel, de exemplu, daca doresti sa iti decorezi peretii dormitorului cu propriile opere de arta, atunci este recomandat sa alegi tablouri care au teme ce inspira liniste, meditatie, dragoste, tandrete, comunicare. Astfel, ar fi de preferat sa alegeti tablouri cu tema Iubire, Pasari, Flori, Peisaje sau Mandale;

 

Un alt exemplu de decorare este holul. In Feng Shui, holul este incaperea prin care se face accesul energiei in locuinta proprie. Astfel, pentru a fi sigur ca vei face aranjarea tablourilor pe perete ca un expert in domeniu, trebuie sa decorezi acest spatiu cu piese care au ca subiect central florile sau peisajele cu flori si plante.

 

  • Dimensiune – pentru a oferi o senzatie de echilibru, trebuie sa acorzi o atentie sporita alinierii corecte a tablourilor. Pentru a asigura o imagine perfecta, nu trebuie neaparat sa alegi tablouri de dimensiuni similare, ci trebuie sa alegi o linie de-a lungul careia sa le asezi. Astfel, indiferent daca unele sunt mai mici si altele mai mari, aranjamentul va oferi un sentiment de coeziune si echilibru privitorului;

 

  • Forme si culori – atunci cand dispui operele de arta pe pereti, trebuie sa ai in vedere si culorile si formele redate de acestea. Astfel, cand alegi tablourile pentru o anumita camera, trebuie sa ai in vedere ca in acestea sa se regaseasca forme si culori ale mobilierului si tesaturilor din camera.

 

Noi iti punem la dispozitie o gama variata de teme pentru realizarea de picturi pe numere, cat si de goblenuri cu diamant. Consulta oferta noastra completa de produse si realizeaza-ti propriile tablouri pe care sa le expui pe peretii casei. Stil, arta si originalitate!

 

Citeste si: Mandala - semnificatie si simbolistica in cultura internationala

Nu uita! PROMO 3 + 1 GRATIS la picturi pe numere sau goblenuri cu diamante. Promotia se activeaza automat cand ai 4 produse in cosul de cumparaturi.