Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Butonii de camasa

De cele mai multe ori, ne-am oprit atenția asupra doamnelor, și pe bună dreptate, atunci când spui bijuterii, spui femeie, dar de această dată schimbăm puțin regula și le oferim informații utile și bărbaților. Și cum altfel putem face acest lucru decât referindu-ne la butonii de cămașă.

 

Doamnelor, acest ghid este foarte bun și pentru dumneavoastră. E destul de greu să găsești un cadou potrivit pentru un bărbat, cu atât mai mult pentru un bărbat cu gusturi fine. Noi vă facem o propunere care nu va da greș, singurele accesorii acceptabile pentru un gentleman în costum sunt ceasul, acul de cravată, batista și butonii. Cu toate acestea, pe cât pare de simplu, pe atât este de complicat să alegi perechea potrivită de butoni. Ei pot avea o importanță sentimentală foarte mare, să dăruiești o pereche de butoni este considerat un gest aproape intim.

 

Ce sunt butonii de cămașă?

 

 

Sursa foto: stilmasculin.ro

Bărbații poartă costumul pentru a face o declarație de eleganță și stil. Această imagine poate fi îmbunătățită cu o pereche de butoni de bun gust.

Butonii sunt echivalentul bijuteriilor pentru bărbați și pot fi creați din diferite materiale și în diferite forme. Fiecare formă și nuanță accentuează o parte diferită a vestimentației masculine. Ei îmbină rolul estetic cu cel practic, de a închide manșeta.

Principala utilitate a butonilor este aceea de a închide manșetele unei cămăși și de a aduce un plus de personalitate sau eleganță unei ținute.

 

Când putrăm butonii de cămașă?

 

De obicei, butonii de cămașă sunt rezervați ocaziilor speciale, la evenimente sau întâlniri, dar se pot purta și la birou, zi de zi, profesional, butonii sunt nelipsiți la întâlnirile de afaceri, ședințele importante sau conferințe și prezentări.. Când ocazia cere o ținută formală, butonii sunt o alegere excelentă.

Pe partea ocaziilor personale, acestea pot fi o petrecere formală, un eveniment de socializare, sau un important eveniment de familie.

 

Cum purtăm butonii de cămașă?

 

 

Sursă foto: domnideromania.ro

Butonii sunt adesea asociați cu îmbrăcămintea formală, un costum pretențios, smoking ori frac. Ei accentuează ieșirea din tipar, însă cel care îi poartă trebuie să fie foarte atent cum îi asortează și cum îi portă. În cazul în care mai portă și alte accesorii, butonii trebuie asortați cu acestea. Dacă optează pentru o variantă simplă, ei trebuie asortați cu costumul. Deși uneori se pot face excepții, recomandările generale sunt că aceștia să fie mereu de culoarea argintiu sau auriu.

 

Cu puțin bun gust, poți asorta butonii și altor piese de îmbrăcăminte, precum un pulover sau un cardigan elegant. O astfel de asociere cere puțin curaj și un ochi format pentru cromatică, dar cu siguranță face o impresie frumoasă!

Specialiștii sunt de părere că „butonii aleși pentru această ținută pot ieși din tiparul clasic, sobru și pot îmbrăca forme interesante și originale. Rolul lor se va transforma în acela de “conversation starter” deoarece vei primi nenumărate complimente pe baza stilului tău original.

 

Ce materiale alegi în funcție de ocazii?

 

 

Sursă foto: my-man.ro

Materialul din care butonii sunt produși este important deoarece te ajută să te decizi la ce ocazie îi vei purta. Fiecare ținută vestimentară cere un anumit tip de butoni. Materialul folosit și tipul de butoni aleși trebuie să fie în concordanță cu mediul unde sunt purtați.

În mediul de afaceri se poartă butoni de cămașă deosebiți, din materiale rigide, valoroase care denotă statutul și simțul estetic al persoanei care îi poartă. În situațiile formale, precum o întâlnire de afaceri se recomandă să alegi materiale cu valoare mai mare.

Argintu este o alegere o alegere clasică și elegantă. Adesea butonii confecționați din argint sunt sculptați în forme neobișnuite, originale, care fac din piesa vestimentară o adevarată operă de artă.

În medii mai familiare te poți prezenta elegant dar cu un aer relaxat, menit să îți complimenteze ținuta. Din acest motiv se folosesc materiale ușoare și multicolore.

 

Tipuri de butoni

 

 

Oricum alegeți să îi purtați nu uitați că butonii reprezintă marca eleganței și purtarea lor trebuie să reflecte o personalitate rafinată și stilată.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum